Page 27 - vskratke_01_25
P. 27

Relax


            Vyskúšajte si niečo netradičné, recept šéfkuchára Stana Timka z Pivovaru Hostinec
            Langoš Burger s trhaným


            údeným kolenom





            SUROVINY NA 4 - 5 PORCIÍ
            Langoše:                          Trhané údené mäso:                Omáčka:
            250 g uvarených zemiakov          600 g údené koleno bez kosti a kože  100g majonéza
            500 g hladkej múky                bobkový list 2-3ks                Habanero
            1 vajce                           nové korenie 2-3ks
            2 dl vody                         BBQ omáčka                        Na dokončenie:
            ½ kocky droždia                                                     červená hlávková kapusta
            štipka soli                                                         plátkový čedar
            1 kávová lyžička cukru                                              rukola
            olej na vyprážanie

























            POSTUP                                                                  Tip šéfkuchára:
            1.  Do hrnca s vodou dáme variť koleno s koreninami, varíme ho až do úplného zmäk-  K dokonalosti môžete tento
              nutia.
                                                                                    recept priviesť malými de-
            2. Medzitým si pripravíme cesto na langoše. Zmiešame múku s roztlačenými ze-  tailmi:
              miakmi, vajcom, cukrom, soľou a rozmrveným droždím. Postupne prilievame   Vopred nasolená kapusta
              vlažnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré si hneď rozdelíme na 4-5 častí   bude šťavnatejšia.
              a vytvarujeme do malých guličiek. Tie necháme podkysnúť na pomúčenej doske
              približne hodinu. Vykysnutý bochník si rozdelíme na polovice, cesto vyťahujeme   Na plátky čedara môžete po-
              do tvaru malých langošov (nevaľkáme!). Do rozpáleného oleja vkladáme langoše   užiť flambovaciu pištoľ, aby
              a pečieme z oboch strán do zlata.                                     sa syr pekne ťahal.
            3. Uvarené mäso roztrháme a dáme na panvicu s BBQ omáčkou podľa chuti. Pre-  Ak máte radi cesnak, nebojte
              miešame, aby sa spojila omáčka s mäsom, a krátko prehrejeme.          sa ho rozpučiť a pridať pria-
                                                                                    mo do cesta počas prípravy
            4. Jeden langoš potrieme majonézou, ktorú si rozmixujeme s habanerom - ak máte   langošov.
              radi pikantné, netreba šetriť. Na to naukladáme čerstvú rukolu, údené koleno,
              plátky čedara, nakrájanú červenú kapustu a prikryjeme druhým malým langošom.      DOBRÚ CHUŤ!



                               VYHRAJTE VEČERU PRE DVOCH

            KOŠICE

                              CHCETE STRÁVIŤ S PARTNERKOU ČI PARTNEROM PRÍJEMNÝ VEČER V REŠTAURÁCII HOSTINEC PRI CHUTNOM JEDLE V HODNO-
                              TE 50 EURO?
                              Vyplňte kupón a doručte nám ho najneskôr v piatok 10 februára na Magistrát mesta Košice do schránky označenej VEČERA PRE DVOCH.
                                                                                      Január 2025 | V SKRATKE | 27
                              Schránku nájdete na hlavnej vrátnici. Kupón môžete poslať aj poštou na adresu Magistrát mesta Košice, Referát marketingu a styku s verej-
                              nosťou, Trieda SNP 48A, 040 10 Košice. Na obálku napíšte VEČERA PRE DVOCH.
                              DO ŽREBOVANIA BUDE ZARADENÝ LEN JEDEN KUPÓN OD KAŽDÉHO ČITATEĽA!
                              Meno vyžrebovaného čitateľa uverejníme Vo februárovom vydaní Košice v skratke.
   22   23   24   25   26   27   28