Page 25 - vskratke_02_24
P. 25

Relax






































            Dnešný recept pre vás pripravil Marek Maslej, šéfkuchár reštaurácie PILSNER URQUELL PUB
            Hovädzie rebro sous-vide





            SUROVINY NA 4 PORCIE
            Hovädzie rebrá                                                     Tlačené zemiaky s baby špenátom
            800 g hovädzie rebrá  120 g paradajkový pretlak  tymián            800 g očistených zemiakov
            200 g cibuľa žltá     200 ml červené víno        soľ               100 g maslo
            200 g mrkva           100 ml olej                bobkový list      80 g baby špenát
            200 g petržlen        1 kávová lyžica med        nové korenie      soľ
            70 g cesnak           1 polievková lyžica horčice                  muškátový oriešok

            POSTUP
            Hovädzie rebrá                                         Tlačené zemiaky s baby špenátom
            Oddelené rebrá umyjeme, osušíme a poukladáme do peká-  Zemiaky varného typu uvaríme v osolenej vode
            ča. Rebrá pokvapkáme olejom a rukami rozotrieme tuk po   úplne domäkka, scedíme, ručným mixérom roz-
            jednotlivých kúskoch. V miske spolu zmiešame paradajkový   mixujeme na hladkú hmotu. Postupne pridáme
            pretlak, červené víno, pretlačený cesnak a všetky koreniny.   maslo a muškátový orech. Tesne pred podávaním
            Všetko spolu rukami premiešame s hovädzím rebrom. Pri-  pridáme čerstvý špenát, ktorý zakomponujeme do
            dáme na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu.   už hotovej ochutenej zemiakovej kaše.
            Ochutené mäso uložíme do chladničky na 2 hodiny. Neskôr
            rúru rozohrejeme na 130°C, rebrá poukladáme vedľa seba   SERVÍROVANIE
            a zakryté ich dáme piecť na 3 až 3,5 hodiny. Keď sa mäso   Pomaly pečené rebrá prelejeme výpekom, ozdo-
            oddeľuje od kosti a takmer rozpadáva, zložíme prekrytie,   bíme kúskami koreňovej zeleniny, pridáme tlačené
            mäso potrieme omáčkou z medu, horčice, oleja a vrátime   zemiaky s baby špenátom a servírujem ozdobené
            do rúry pod gril na cca 8 až 10 minút.                 bylinkami.
                                                                                        PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!


                               VYHRAJTE VEČERU PRE DVOCH

            KOŠICE

                              CHCETE STRÁVIŤ S PARTNERKOU ČI PARTNEROM PRÍJEMNÝ VEČER V REŠTAURÁCII PILSNER URQUELL PUB PRI CHUTNOM
                              JEDLE V HODNOTE 50 EUR?
                              Vyplňte kupón a doručte nám ho najneskôr v piatok 15. mája na Magistrát mesta Košice do schránky označenej VEČERA PRE DVOCH.
                                                                                       Apríl 2024 | V SKRATKE | 25
                              Schránku nájdete na hlavnej vrátnici. Kupón môžete poslať aj poštou na adresu Magistrát mesta Košice, Referát marketingu a styku
                              s verejnosťou, Trieda SNP 48A, 040 10 Košice. Na obálku napíšte VEČERA PRE DVOCH.
                              DO ŽREBOVANIA BUDE ZARADENÝ LEN JEDEN KUPÓN OD KAŽDÉHO ČITATEĽA!
                              Meno vyžrebovaného čitateľa uverejníme v júnovom vydaní Košice v skratke. Večeru pre dvoch čitateľov v reštaurácii PUB U KOHÚTA
                              získala Anna Čuláková. Darčekový poukaz vám pošleme poštou. Blahoželáme!
   20   21   22   23   24   25   26   27   28