Page 25 - vskratke_02_24
P. 25
Relax
Dnešný recept pre vás pripravil Marek Maslej, šéfkuchár reštaurácie PILSNER URQUELL PUB
Hovädzie rebro sous-vide
SUROVINY NA 4 PORCIE
Hovädzie rebrá Tlačené zemiaky s baby špenátom
800 g hovädzie rebrá 120 g paradajkový pretlak tymián 800 g očistených zemiakov
200 g cibuľa žltá 200 ml červené víno soľ 100 g maslo
200 g mrkva 100 ml olej bobkový list 80 g baby špenát
200 g petržlen 1 kávová lyžica med nové korenie soľ
70 g cesnak 1 polievková lyžica horčice muškátový oriešok
POSTUP
Hovädzie rebrá Tlačené zemiaky s baby špenátom
Oddelené rebrá umyjeme, osušíme a poukladáme do peká- Zemiaky varného typu uvaríme v osolenej vode
ča. Rebrá pokvapkáme olejom a rukami rozotrieme tuk po úplne domäkka, scedíme, ručným mixérom roz-
jednotlivých kúskoch. V miske spolu zmiešame paradajkový mixujeme na hladkú hmotu. Postupne pridáme
pretlak, červené víno, pretlačený cesnak a všetky koreniny. maslo a muškátový orech. Tesne pred podávaním
Všetko spolu rukami premiešame s hovädzím rebrom. Pri- pridáme čerstvý špenát, ktorý zakomponujeme do
dáme na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. už hotovej ochutenej zemiakovej kaše.
Ochutené mäso uložíme do chladničky na 2 hodiny. Neskôr
rúru rozohrejeme na 130°C, rebrá poukladáme vedľa seba SERVÍROVANIE
a zakryté ich dáme piecť na 3 až 3,5 hodiny. Keď sa mäso Pomaly pečené rebrá prelejeme výpekom, ozdo-
oddeľuje od kosti a takmer rozpadáva, zložíme prekrytie, bíme kúskami koreňovej zeleniny, pridáme tlačené
mäso potrieme omáčkou z medu, horčice, oleja a vrátime zemiaky s baby špenátom a servírujem ozdobené
do rúry pod gril na cca 8 až 10 minút. bylinkami.
PRAJEME DOBRÚ CHUŤ!
VYHRAJTE VEČERU PRE DVOCH
KOŠICE
CHCETE STRÁVIŤ S PARTNERKOU ČI PARTNEROM PRÍJEMNÝ VEČER V REŠTAURÁCII PILSNER URQUELL PUB PRI CHUTNOM
JEDLE V HODNOTE 50 EUR?
Vyplňte kupón a doručte nám ho najneskôr v piatok 15. mája na Magistrát mesta Košice do schránky označenej VEČERA PRE DVOCH.
Apríl 2024 | V SKRATKE | 25
Schránku nájdete na hlavnej vrátnici. Kupón môžete poslať aj poštou na adresu Magistrát mesta Košice, Referát marketingu a styku
s verejnosťou, Trieda SNP 48A, 040 10 Košice. Na obálku napíšte VEČERA PRE DVOCH.
DO ŽREBOVANIA BUDE ZARADENÝ LEN JEDEN KUPÓN OD KAŽDÉHO ČITATEĽA!
Meno vyžrebovaného čitateľa uverejníme v júnovom vydaní Košice v skratke. Večeru pre dvoch čitateľov v reštaurácii PUB U KOHÚTA
získala Anna Čuláková. Darčekový poukaz vám pošleme poštou. Blahoželáme!