Page 22 - vskratke_04_22_web
P. 22
RELAX
Medium Sudoku Puzzles 12
www.printablesudoku99.com
Sudoku 4 6 7
Puzzle
1 7 4 6
8 4 9
Dnešný recept vám ponúka Marek Maslej (na snímke), kuchár košického Hotela Roca
Marinované 6 8 3 7
5 1 2 6
9
teľacie karé 4 1 6 9 8
pripravené na francúzsky 4 6 9 8
spôsob Sous Vide, podávané 9 2
s batátovo-zemiakovou kašou. 1 5 2 3
Ingrediencie na štyri porcie:
600 g teľacie karé
200 ml portské víno
50 g šalotka červená
tymián
8 ks figy
300 g batátové zemiaky Sudoku 1 2 3 9 5
300 g zemiaky Puzzle
soľ 2 6 2 8
čierne korenie
muškátový orech
40 g čerstvé maslo 8 4 3 2
Postup: 1 2 9
Teľacie karé nakrájame na štyri približne 5 cm plátky, oso-
líme, okoreníme, pokvapkáme olejom a takto pripravené 9 7 8 3
vákuujeme. Po troch hodinách varenia v 56 stupňovej vode
ho vyberieme a opečieme z obidvoch strán. Na tej istej
panvici si spravíme základ z červenej šalotky a vetvičky 3 5 9 6
tymiánu, zalejeme portským vínom a redukujeme na po-
žadovanú hustotu. Nakoniec redukciu zjemníme mas- 5 6
lom, pridáme figy, ktoré necháme prehriať. Z uvarených
zemiakov si vyšľaháme kašu, dochutíme ju muškátovým
orechom a zjemníme maslom. Mäso narežeme na tenké 5 7 2 1 8
plátky, prelejeme redukciou z portského vína a ozdobíme
figami. 2 6 4
Prajeme dobrú chuť!
22 | V SKRATKE | Apríl 2022