Page 22 - vskratke_04_22_web
P. 22

RELAX












                                                        Medium Sudoku Puzzles 12

                                                                      www.printablesudoku99.com




                                               Sudoku          4            6                         7
                                                Puzzle
                                                   1                   7                    4  6


                                                               8            4                         9
            Dnešný recept vám ponúka Marek Maslej (na snímke), kuchár košického Hotela Roca

            Marinované                                            6              8    3  7

                                                                                       5  1  2  6
                                                                       9
            teľacie karé                                               4  1    6  9    8



            pripravené na francúzsky                              4              6  9  8

            spôsob Sous Vide, podávané                            9              2

            s batátovo-zemiakovou kašou.                       1  5  2                                3


            Ingrediencie na štyri porcie:
            600 g teľacie karé
            200 ml portské víno
            50 g šalotka červená
            tymián
            8 ks figy
            300 g batátové zemiaky             Sudoku             1  2  3                        9  5
            300 g zemiaky                       Puzzle
            soľ                                   2               6    2                         8
            čierne korenie
            muškátový orech
            40 g čerstvé maslo                                         8               4    3  2

            Postup:                                                                    1  2    9
            Teľacie karé nakrájame na štyri približne 5 cm plátky, oso-
            líme, okoreníme, pokvapkáme olejom a takto pripravené     9    7    8  3
            vákuujeme. Po troch hodinách varenia v 56 stupňovej vode
            ho vyberieme a opečieme z obidvoch strán. Na tej istej
            panvici si spravíme základ z červenej šalotky a vetvičky     3    5  9               6
            tymiánu, zalejeme portským vínom a redukujeme na po-
            žadovanú hustotu. Nakoniec redukciu zjemníme mas-                               5    6
            lom, pridáme figy, ktoré necháme prehriať. Z uvarených
            zemiakov si vyšľaháme kašu, dochutíme ju muškátovým
            orechom a zjemníme maslom. Mäso narežeme na tenké     5  7    2    1    8
            plátky, prelejeme redukciou z portského vína a ozdobíme
            figami.                                               2    6  4
                                      Prajeme dobrú chuť!


            22 | V SKRATKE | Apríl 2022
   17   18   19   20   21   22   23   24