Page 22 - vskratke_06_22_web
P. 22

RELAX


            Dnešný recept vám ponúka šéfkuchár
            reštaurácie Villa Regia Ladislav Miľo.

            Hovädzie líčka

            na červenom

            víne a koreňovej

            zelenine                                    Medium Sudoku Puzzles 14
                                                                       www.printablesudoku99.com
            so zemiakovou kašou, glazovanou
            baby mrkvou a zelenou špargľou

            Ingrediencie na 5 porcií:
            Hovädzie líčka 1 kg                 Sudoku            2  7  6    9    4
            Cibuľa 150 g                        Puzzle
            Mrkva 300 g                            1              1    3  8  4
            Zeler buľva 300 g
            Červené víno 200 ml
            Paradajkový pretlak 200 g                                                       1  6
            Olej, soľ, čierne korenie, bobkový list, rozmarín
            Zemiaky 1 kg                                                                    5  8  6
            Maslo 150g
            Mlieko 200 ml                                      1  8                              7
            Čerstvý špenát 100 g
            Baby mrkva, zelená špargľa, maslo                  4  6               3  7                 9

            Líčka: Hovädzie líčka odblaníme, dochutíme soľou   Kaša: Zemiaky, ktoré sme uvarili v osolenej vode, popu-

                                                                                                       8

                                                               6  7  4  1  5
            a čiernym korením a zatiahneme na panvici z každej strany.   číme spolu s maslom. Pridáme mlieko a rozmixujeme na

            V hrnci opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na   hladkú kašu.

            väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu restuje-  8  3                            7
            me. Pridáme paradajkový pretlak, jednu minútu restujeme   Zelenina: Baby mrkvu a špargľu jemne očistíme. Vložíme

            a pridáme zatiahnuté líčka. Podlejeme červeným vínom   do vriacej vody na 1 minútu. Vyberieme na panvicu s rozto-

                                                                             4


            a necháme vyvariť alkohol. Potom zalejeme vývarom,   peným maslom a prehrejeme.            1

            alebo vodou 3 cm nad mäso a varíme približne tri hodiny                               Dobrú chuť!

            prikryté na miernom ohni pokiaľ nezmäkne. Keď sú líčka
            mäkké vyberieme ich a omáčku zredukujeme na požadova-
            nú hustotu.


                                                Sudoku                 7  6    2    3  8
                                                Puzzle
                                                   2              6    8    9  4  5
                                                               3  8  9  7                              1
                                                                  3  6                      2    4
                                                                                       3               5

                                                               7                  8


                                                                       2                               6

                                                                       5    7    3    9

                                                                       3               4    1  2



            22 | V SKRATKE |Jún 2022
   17   18   19   20   21   22   23   24