Page 22 - vskratke_06_22_web
P. 22
RELAX
Dnešný recept vám ponúka šéfkuchár
reštaurácie Villa Regia Ladislav Miľo.
Hovädzie líčka
na červenom
víne a koreňovej
zelenine Medium Sudoku Puzzles 14
www.printablesudoku99.com
so zemiakovou kašou, glazovanou
baby mrkvou a zelenou špargľou
Ingrediencie na 5 porcií:
Hovädzie líčka 1 kg Sudoku 2 7 6 9 4
Cibuľa 150 g Puzzle
Mrkva 300 g 1 1 3 8 4
Zeler buľva 300 g
Červené víno 200 ml
Paradajkový pretlak 200 g 1 6
Olej, soľ, čierne korenie, bobkový list, rozmarín
Zemiaky 1 kg 5 8 6
Maslo 150g
Mlieko 200 ml 1 8 7
Čerstvý špenát 100 g
Baby mrkva, zelená špargľa, maslo 4 6 3 7 9
Líčka: Hovädzie líčka odblaníme, dochutíme soľou Kaša: Zemiaky, ktoré sme uvarili v osolenej vode, popu-
8
6 7 4 1 5
a čiernym korením a zatiahneme na panvici z každej strany. číme spolu s maslom. Pridáme mlieko a rozmixujeme na
V hrnci opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na hladkú kašu.
väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu restuje- 8 3 7
me. Pridáme paradajkový pretlak, jednu minútu restujeme Zelenina: Baby mrkvu a špargľu jemne očistíme. Vložíme
a pridáme zatiahnuté líčka. Podlejeme červeným vínom do vriacej vody na 1 minútu. Vyberieme na panvicu s rozto-
4
a necháme vyvariť alkohol. Potom zalejeme vývarom, peným maslom a prehrejeme. 1
alebo vodou 3 cm nad mäso a varíme približne tri hodiny Dobrú chuť!
prikryté na miernom ohni pokiaľ nezmäkne. Keď sú líčka
mäkké vyberieme ich a omáčku zredukujeme na požadova-
nú hustotu.
Sudoku 7 6 2 3 8
Puzzle
2 6 8 9 4 5
3 8 9 7 1
3 6 2 4
3 5
7 8
2 6
5 7 3 9
3 4 1 2
22 | V SKRATKE |Jún 2022