Page 23 - vskratke_06_23_web
P. 23
Relax
Ponúkame recept šéfkuchára Kongres Hotela Roca Petra Tótha
Špargľové pappardelle
s nórskym lososom
SUROVINY NA ŠTYRI PORCIE:
600 g Cestoviny Pappardelle (Tagliatelle)
480 g Losos
120 g Špargľa
0,3 dl Šľahačková smotana
0,1 dl Olivový olej
Cukor
Citrón
Soľ
Korenie farebné
Kôpor
Petržlenová vňať
POSTUP:
Očistenú špargľu uvaríme v slanej vode s lyžičkou cukru
a citrónovej šťavy do mäkka. Špargľu nakrájame na menšie kúsky, hlavičky použijeme na záver.
Na omáčku použijeme vodu, v ktorej sme uvarili špargľu, pridáme do nej smotanu na šľahanie. Omáčku varíme
do zhustnutia, prípadne ju zahustíme škrobom, potom pridáme špargľu. Na tento recept sa hodia cestoviny
pappardelle alebo tagliatelle, ale ani špagetami nič nepokazíte. Cestoviny uvarte vo väčšom množstve vody,
ktorú dobre posolíte. Na záver upečte pekný kúsok lososa na panvici alebo s olivovým olejom,
alebo v záhrade na grile. Nezabudnite, že ryby pripravujeme krátko!
V pripravenej teplej omáčke okúpeme cestoviny, položíme na ne rybu, ozdobíme špargľou, citrónom a kôprom.
Dobrú chuť!
VYHRAJTE VEČERU PRE DVOCH
KOŠICE
CHCETE STRÁVIŤ S PARTNERKOU ČI PARTNEROM PRÍJEMNÝ VEČER PRI CHUTNOM JEDLE V HODNOTE 50 EUR?
Vyplňte kupón a doručte nám ho najneskôr v pondelok 19. 6. na Magistrát mesta Košice do schránky označenej VEČERA PRE DVOCH.
Schránku nájdete na hlavnej vrátnici. Kupón môžete poslať aj poštou na adresu Magistrát mesta Košice, Referát marketingu a styku
s verejnosťou, Trieda SNP 48A, 040 10 Košice. Na obálku napíšte VEČERA PRE DVOCH. Jún 2023 | V SKRATKE | 23
DO ŽREBOVANIA BUDE ZARADENÝ LEN JEDEN KUPÓN OD KAŽDÉHO ČITATEĽA!
Meno vyžrebovaného čitateľa uverejníme v júlovom vydaní Košice v skratke. Večeru pre dvoch z čitateľov, ktorí sa do súťaže zapojili
minulý mesiac, získal Ján Tomáš . Darčekový poukaz vám pošleme poštou. Blahoželáme!