Page 23 - vskratke_06_23_web
P. 23

Relax


                                                     Ponúkame recept šéfkuchára Kongres Hotela Roca Petra Tótha
                                            Špargľové pappardelle



                                                     s nórskym lososom




                                                                                    SUROVINY NA ŠTYRI PORCIE:
                                                                            600 g Cestoviny Pappardelle (Tagliatelle)
                                                                                                   480 g Losos
                                                                                                  120 g Špargľa
                                                                                       0,3 dl Šľahačková smotana
                                                                                               0,1 dl Olivový olej
                                                                                                        Cukor
                                                                                                        Citrón
                                                                                                          Soľ
                                                                                                Korenie farebné
                                                                                                        Kôpor
                                                                                               Petržlenová vňať































                                                                                                     POSTUP:
                                                              Očistenú špargľu uvaríme v slanej vode s lyžičkou cukru
                             a citrónovej šťavy do mäkka. Špargľu nakrájame na menšie kúsky, hlavičky použijeme na záver.
               Na omáčku použijeme vodu, v ktorej sme uvarili špargľu, pridáme do nej smotanu na šľahanie. Omáčku varíme
                 do zhustnutia, prípadne ju zahustíme škrobom, potom pridáme špargľu. Na tento recept sa hodia cestoviny
                 pappardelle alebo tagliatelle, ale ani špagetami nič nepokazíte.  Cestoviny uvarte vo väčšom množstve vody,
                             ktorú dobre posolíte. Na záver upečte pekný kúsok lososa na panvici alebo s olivovým olejom,
                                                    alebo v záhrade na grile. Nezabudnite, že ryby pripravujeme krátko!
               V pripravenej teplej omáčke okúpeme cestoviny, položíme na ne rybu, ozdobíme špargľou, citrónom a kôprom.

                                                                                                   Dobrú chuť!


                               VYHRAJTE VEČERU PRE DVOCH
             KOŠICE


                               CHCETE STRÁVIŤ S PARTNERKOU ČI PARTNEROM PRÍJEMNÝ VEČER PRI CHUTNOM JEDLE V HODNOTE 50 EUR?
                               Vyplňte kupón a doručte nám ho najneskôr v pondelok 19. 6. na Magistrát mesta Košice do schránky označenej VEČERA PRE DVOCH.
                               Schránku nájdete na hlavnej vrátnici. Kupón môžete poslať aj poštou na adresu Magistrát mesta Košice, Referát marketingu a styku
                               s verejnosťou, Trieda SNP 48A, 040 10 Košice. Na obálku napíšte VEČERA PRE DVOCH.  Jún 2023 | V SKRATKE | 23
                               DO ŽREBOVANIA BUDE ZARADENÝ LEN JEDEN KUPÓN OD KAŽDÉHO ČITATEĽA!
                               Meno vyžrebovaného čitateľa uverejníme v júlovom vydaní Košice v skratke. Večeru pre dvoch z čitateľov, ktorí sa do súťaže zapojili
                               minulý mesiac, získal Ján Tomáš . Darčekový poukaz vám pošleme poštou. Blahoželáme!
   18   19   20   21   22   23   24