Page 31 - vskratke_07_21_web
P. 31
RELAX
Ponúkame recept Mareka Mrúza, šéfkuchára a konateľa Gastroservisu MM, prezidenta exkluzívneho zrduženia
slovenských šéfkuchárov a nadšencov Aragela Slovensko – Kuchári bez hraníc.
ZELENINOVÉ PEPISOTTO
S GRILOVANOU ZELENINOU
A KARAMELIZOVANOU CVIKLOU
Pepisotto je vegánska variácia rizota. Pepitky sú prirodzene bezlepková strukovinovo-zeleninová potravina
v tvare zrniek.
Suroviny na 10 porcií:
Pepisotto Cvikla Dekorácia
100 g rastlinný olej 100 g rastlinný olej Výhonky mix
100 g červená cibuľa 30 g hnedý cukor Citrónový olej
1000 g strukovinové pepitky 200 g cvikla nastrúhaná na rezance
1200 g koreňová zelenina miešaná 50 ml malinové aceto balsamico
Soľ Soľ
Čerstvo mleté farebné korenie Čerstvo mleté farebné korenie
Postup:
Pepitky varíme vo vriacej vode 7 minút, scedíme, prelejeme studenou vodou. Na panvičke si zohrejeme olej,
pridáme na plátky nakrájanú cibuľu, miešanú zeleninu, všetko opečieme do zlatista, okoreníme a pridáme uvarené
pepitky. Podlejeme časťou vývaru do požadovanej krémovej konzistencie, osolíme, ochutíme slaninovou soľou
a servírujeme. V hrnci si zohrejeme olej, pridáme cukor, z ktorého si pripravíme svetlý karamel. Potom pridáme
dusenú cviklu nastrúhanú na rezance, ochutíme malinovým acetom a dobre premiešame. Na tanier naložíme
zeleninové pepitky, na vrch uložíme červenú repu, dekorujeme mixom výhonkov a pokvapkáme citrónovým
olejom na zvýraznenie chuti. Medium Sudoku Puzzles 4
Dobrú chuť!
www.printablesudoku99.com
Sudoku 7 2 6 9 3
Puzzle
7 8 2
1 4 6
7 5 9 8 1
5 8
1 8 2 5 4
2 3 8
5 2
9 6 8 1 5 2
V SKRATKE | 31
Sudoku 7 2 3
Puzzle
8 9 6 2 3 1
1 8 2 3
5 1 2 7
6 2 5 9
4 7 3 2
9 6
2 3 7 1
4 2 5