Page 19 - vskratke_10_21_web
P. 19
RELAX
Dnes ponúka recept Stanislav Timko, šéfkuchár Pivovaru Hostinec, jednej z najstarších reštaurácií na Slovensku.
Boršč z troch druhov mäsa
(podľa receptu prababky Gizely)
Hovädzie predné 300g Biela hlávková Slanina 100g Nové korenie 1g
Kuracie stehno 300g kapusta 300g Masť 80g Drvená rasca 1g
Soľ podľa chuti
Bravčové plece 300g Kyslá kapusta 200g Medium Sudoku Puzzles 6
Kryštálový cukor 50g
Cvikla 300g Cibuľa žltá 100g Čierne korenie celé 1g Citrónová šťava z 1/2
www.printablesudoku99.com
Mrkva 200g Paradajkový pretlak Bobkový list 1g citróna
100g Kyslá smotana 200g
Očistené a umyté mäso dáme spolu s korením variť V hlbokom hrnci rozpustíme masť a spražíme slaninu
do studenej vody. Kuracie a bravčové mäso sa varia s cibuľou. Pridáme pretlak a pomaly restujeme. Len
2 6 1
4 9
Sudoku
kratšie, preto ich vyberieme skôr - najprv kuracie, čo je pretlak lesklý, zalejeme ho odloženým vývarom
potom bravčové a nakoniec hovädzie mäso. Mäso z mäsa. Postupne pridávame zeleninu - najprv kyslú
Puzzle
nakrájame na kocky a vývar scedíme. Pripravíme kapustu, potom hlávkovú a nakoniec mrkvu. Keď je
1
7
3 1 2 6
si zeleninu: Mrkvu a cviklu si očistíme, umyjeme a zelenina mäkká, ochutíme polievku soľou, cukrom a
nakrájame na rovnomerné rezance, cibuľu nasekáme citrónovou šťavou. Ku koncu varenie pridáme cviklu
1 7
3
6
na jemno, kyslú kapustu opláchneme v studenej a chvíľku povaríme. Nakoniec do polievky vložíme
vode, hlávkovú kapustu nakrájame na rezance. nakrájané mäso a ešte raz dochutíme. Servírujeme
v teplom tanieri s kyslou smotanou.
1 3 5 6 8
Dobrú chuť!
9
8 9 1
2 7
4 9 5 2
3 5 2 1
Sudoku 5 9 3
Puzzle
2 6 4 8
7 8 2 5 9
2 5 7 4
5 2
9 7 6 4
3 9 2 5
2 1 8 3
5 2 6 9
V SKRATKE | 19