Page 19 - vskratke_10_21_web
P. 19

RELAX


            Dnes ponúka recept Stanislav Timko, šéfkuchár Pivovaru Hostinec, jednej z najstarších reštaurácií na Slovensku.
            Boršč z troch druhov mäsa



            (podľa receptu prababky Gizely)



            Hovädzie predné 300g     Biela hlávková           Slanina 100g             Nové korenie 1g
            Kuracie stehno 300g      kapusta 300g             Masť 80g                 Drvená rasca 1g
                                                              Soľ podľa chuti
            Bravčové plece 300g      Kyslá kapusta 200g   Medium Sudoku Puzzles 6
                                                                                       Kryštálový cukor 50g
            Cvikla 300g              Cibuľa žltá 100g         Čierne korenie celé 1g   Citrónová šťava z 1/2
                                                                       www.printablesudoku99.com
            Mrkva 200g               Paradajkový pretlak      Bobkový list 1g           citróna
                                     100g                                              Kyslá smotana 200g


            Očistené a umyté mäso dáme spolu s korením variť   V hlbokom hrnci rozpustíme masť a spražíme slaninu

            do studenej vody. Kuracie a bravčové mäso sa varia   s cibuľou. Pridáme pretlak a pomaly restujeme. Len


                                                               2  6  1
                                                                                                 4  9
                                                Sudoku
            kratšie, preto ich vyberieme skôr - najprv kuracie,   čo je pretlak lesklý, zalejeme ho odloženým vývarom
            potom bravčové a nakoniec hovädzie mäso. Mäso     z mäsa. Postupne pridávame zeleninu - najprv kyslú
                                                 Puzzle
            nakrájame na kocky a vývar scedíme. Pripravíme    kapustu, potom hlávkovú a nakoniec mrkvu. Keď je
                                                    1
                                                               7
                                                                             3  1  2    6
            si zeleninu: Mrkvu a cviklu si očistíme, umyjeme a   zelenina mäkká, ochutíme polievku soľou, cukrom a

            nakrájame na rovnomerné rezance, cibuľu nasekáme   citrónovou šťavou. Ku koncu varenie pridáme cviklu
                                                                                                 1  7
                                                                  3
                                                                                  6
            na jemno, kyslú kapustu opláchneme v studenej     a chvíľku povaríme. Nakoniec do polievky vložíme

            vode,  hlávkovú  kapustu  nakrájame  na  rezance.   nakrájané mäso a ešte raz dochutíme. Servírujeme
                                                              v teplom tanieri s kyslou smotanou.
                                                               1    3  5                    6  8
                                                                                                  Dobrú chuť!

                                                                        9

                                                                             8              9    1

                                                                             2                   7

                                                                                  4  9  5    2

                                                               3  5  2  1






                                                Sudoku         5  9                                    3
                                                 Puzzle
                                                   2              6  4    8
                                                               7  8  2    5                      9
                                                                  2    5  7    4

                                                                  5                                    2

                                                               9  7  6  4


                                                                                       3  9  2  5

                                                               2  1                         8  3

                                                                        5  2  6  9



                                                                                                 V SKRATKE | 19
   14   15   16   17   18   19   20